Hofje Gasthuyspoort.
Hofje Gasthuyspoort. (Foto: Wijnand Nijs)

Gasthuyspoort maakt kans op prijs

  Economie

BREDA - Transitieproject De Gasthuyspoort in Breda maakt kans op de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Het project van Maas-Jacobs is een van de vijf genomineerde projecten.  Op 16 mei tijdens de Dag van de Projectontwikkeling wordt de winnaar bekend gemaakt.


De jury nomineerde Stadshart Lage Zijde (Alphen aan de Rijn), Gasthuyspoort (Breda), Strijp-S (Eindhoven), Nieuw Crooswijk (Rotterdam) en Leidsche Rijn Centrum (Utrecht). De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

In het geval van Gasthuyspoort gaat het om de samenwerking tussen gemeente Breda en Maas-Jacobs Vastgoed. De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.

De NEPROM is de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen. Met deze prijs wil ze het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren.

FOTOSERIES