Shoppen in de Bredase binnenstad
Shoppen in de Bredase binnenstad (Foto: DRIEQ.com // Driek van der Stam)

Breda start nieuwe campagne om Belgen te lokken

  Economie

BREDA - Meivakantie. Dat betekent behalve de feestjes voor de Nederlanders, zoals Koningsdag en bevrijdingsdag, ook een feestje voor de Belgen. 1 mei is het Dag van de Arbeid. Traditioneel Belgendag voor de Bredase binnenstad.


Voor Citymarketing Breda de aanleiding om onze zuiderburen nog maar eens nadrukkelijk uit te nodigen voor een bezoekje aan de stad. Daarom kreeg de Vlaamse pers al een warme uitnodiging voor een bezoek aan Breda. "Zodat ze kunnen ervaren hoe het is in Breda", aldus een woordvoerster.

In persberichten richting Vlaamse media en influencers benadrukt Citymarketing dat in Nederland, in tegenstelling tot Vlaanderen en andere plaatsen in Europa, winkels, restaurants en cafés gewoon open zijn. "Dus bent u op zoek naar een nieuwe zomeroutfit of wilt u pintje drinken in een mooie en historische binnenstad, kom dan woensdag vooral naar Breda!"

In de mailing benadrukt Breda - vanzelfsprekend - de sterke punten. "Bij aankomst drinkt u eerst een lekkere cappuccino op de Grote Markt of een van de vele terrassen die de stad rijk is. De loopafstanden in Breda zijn kort. De authentieke straatjes voeren u daarna langs bijzondere winkels op het gebied van mode, design, koken en literatuur."

Genoeg redenen om de Parel van het Zuiden te bezoeken, stelt directeur Citymarketing Hildegard Assies. "Dus ik zou vooral iedereen in België aanraden om op de Dag van de Arbeid naar Breda te komen. Zet den Ollander maar aan het werk! Wij zijn er klaar voor."

De campagne wordt later dit jaar doorgezet. "Want ook tweede pinksterdag en Maria Hemelvaart zijn dagen waarop winkels in België dicht zijn, maar in Breda genoeg gebeurt", geeft de woordvoerster aan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief