Foto: Google Streetview

Schaarste op Bredase woningmarkt: nieuwbouw noodzakelijk

  Economie

BREDA - Op de woningmarkt van Breda blijft er in het tweede kwartaal van 2019 sprake van schaarste. Dat blijkt uit de twaalf regiorapportages Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 die Dynamis woensdagmiddag heeft gepubliceerd.


Ondanks een stabilisatie van het woningaanbod, zwakt het aantal woningverkopen toch af. Nieuwe toevoegingen aan het aanbod zijn noodzakelijk om de dynamiek op peil te houden.

Gedurende 2018 zijn er vier woningbouwprojecten op de markt gekomen, die niet in datzelfde jaar volledig zijn uitverkocht. Na de eerste helft van 2019 zijn nog in drie van de vier projecten woningen beschikbaar. Binnen deze projecten worden nog 12 van de 108 gerealiseerde woningen aangeboden. Dit betreffen allemaal eengezinswoningen. In de eerste helft van 2019 zijn maar liefst tien nieuwbouwprojecten in de verkoop genomen. In totaal worden hier 181 woningen gerealiseerd, waarvan 58 appartementen. In totaal zijn nog 28 appartementen beschikbaar binnen deze tien projecten. In het project Prinsenrijck zijn momenteel nog slechts twee appartementen beschikbaar, in project haag5 zijn alle 26 appartementen nog beschikbaar. Van alle in 2019 gestarte projecten kunnen huishoudens nog kiezen uit 55 woningen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief