Investeerders staan in de rij voor Frontaal: brouwerij harkt al 240.000 euro binnen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Frontaal

Investeerders staan in de rij voor Frontaal: brouwerij harkt al 240.000 euro binnen

  Economie

BREDA - Brouwerij Frontaal kan verder uit gaan breiden. De brouwerij startte zaterdagmiddag de verkoop van nieuwe aandelen, om zo minimaal 250.000 euro binnen te halen. Maandagochtend was 96 procent daarvan al verkocht.


Het gaat goed met brouwerij Frontaal. Wat begon als een microbrouwerij in vier zeecontainers op het terrein van STEK, in inmiddels uitgegroeid tot een grote productiebrouwerij met een eigen brouwerscafé bij de Faam. Dat lukte eigenaar Roel Buckens onder andere dankzij honderden enthousiaste aandeelhouders. De verhuizing naar de FAAM en de realisatie van de eigen productiebrouwerij vorig jaar werd namelijk bekostigd met publieke aandelen. Ruim 620 investeerders traden toe tot de 'Frontaal-familie' en samen haalden zij 800.000 euro op. De huidige capaciteit van de brouwerij is 600HL per maand (7200HL op een jaar).

Maar dat wil niet zeggen dat het team van Frontaal nu achterover leunt. Het tegenovergestelde juist. "Als snel groeiende brouwerij moet je blijven investeren. De tanks zijn gevuld, de vaten zitten vol, het is tijd voor de volgende stap", schrijft Buckens op de website. "We zien voor de aankomende jaren veel groeipotentie voor de export van onze bieren. Met de nieuwe export manager willen we dit verder gaan uitbouwen. Vanuit het buitenland is voornamelijk de vraag naar houtgerijpte bieren groot, deze vraag overstijgt onze huidige capaciteit. Om zowel in het binnenland als buitenland aan deze vraag te kunnen voldoen, gaan we in 2020 ons vatenpark sterk uitbreiden. Zo kunnen we nog meer mensen van deze bieren laten genieten."

Om te kunnen investeren in houtgerijpte bieren, gingen er zaterdag voor de tweede keer publieke aandelen in de verkoop. Het doel is om daar minimaal 250.000 euro mee op te halen. En dat lukt Frontaal met speels gemak, lijkt het. Binnen anderhalve dag is 96 procent van de aandelen verkocht. De verkoop zal door gaan tot een maximaal bedrag van 400.000 euro. Die extra 150.000 euro zal de brouwerij gebruiken om te investeren in het brouwen van houtgerijpte zure bieren.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief