Foto: Werkbezoekdag

Bredase bedrijven openen deuren tijdens Nationale Werkbezoekdag

  Economie

BREDA – Morgen vindt de Nationale Werkbezoekdag plaats. Honderden bedrijven, organisaties en enthousiaste medewerkers openen op deze dag hun deuren voor geïnteresseerde werkzoekenden. Doel is om laagdrempelig kennis en ervaring uit te wisselen tussen werkgevend en werkzoekend Nederland. In de gemeente Breda doen onder andere Jumbo Golf, Home Instead Thuisservice en WonenBreburg mee. Zij organiseren netwerkgesprekken, rondleidingen of laten werkzoekenden een dag meelopen.


De Nationale Werkbezoekdag is een initiatief vanuit Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden. Op 20 november kunnen nieuwsgierige werkzoekenden door het inplannen van een werkbezoek binnen kijken bij bedrijven door op een positieve manier contacten te leggen en informatieve gesprekken te voeren. 

Vera Sleutels, projectleider van de Nationale Werkbezoekdag: “Volgens de Dikke van Dale is een werkbezoek: ‘bezoek van een overheidspersoon om kennis op te doen, overleg te plegen, enz.’ Wij leggen in dit geval de focus op werkzoekenden in heel het land, want wij willen dat iedereen de kans krijgt om op werkbezoek te gaan en bij een organisatie binnen te kijken.”

Kijkje in de keuken

De kracht van de Nationale Werkbezoekdag is dat geïnteresseerden een ‘kijkje in de keuken” krijgen van het bedrijf of organisatie of in het vak van die ene medewerker, op de eigen locatie. Dit maakt het niet alleen voor de werkzoekende interessant, ook voor de organisaties zelf. Het biedt een mooie gelegenheid om je als bedrijf te laten zien en wellicht potentiele en enthousiaste werknemers te ontmoeten. Vooral in kraptesectoren zoals de zorg, bouw, horeca of bijvoorbeeld logistiek biedt deze dag een perfecte kans om mensen te informeren over hun toekomstige carrièremogelijkheden in deze branches.

Op werkbezoek in de regio Breda
Zo zet de vestiging van Jumbo Golf in Breda haar deur open tijdens de Nationale Werkbezoekdag. Zij ontvangen tijdens de Nationale Werkbezoekdag werkzoekenden in hun superstore voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding. “Wij zijn een golfspecialist die alles heeft waar de recreatieve en professionele golfers naar op zoek zijn. Collega’s beschrijven onze werksfeer als informeel en plezierig in een sportieve omgeving. We laten werkzoekenden graag kennis mee maken en wie weet, kunnen we wel iets voor elkaar betekenen“, aldus Hannie de Gouw, Filiaalmanager van Jumbo Golf Breda. 

Meer informatie vind je hier.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief