Koningspaar bij NLdoet Buurttuin
Koningspaar bij NLdoet Buurttuin (Foto: Tom van der Put/SQ Vision)

Betrokken Ondernemers viert 10-jarig bestaan: 'Hoogtepunt was het bezoek van de koning en koningin'

  Economie

BREDA - Ondernemers die zich inzetten voor de stad. Dat is waar het netwerk van Stichting Betrokken Ondernemers - Samen voor Breda uit bestaat. Al tien jaar maken zij Breda een stukje mooier. Vanavond viert de stichting haar 10-jarig bestaan. Dat gebeurt bij Podium Bloos, met onder andere Guido Weijers die een keynote verzorgt over geluk.


Wat zou er gebeuren met Breda als alle bedrijven en alle werknemers zich één dag per jaar vrijwillig in zouden zetten voor de stad? Dat is de vraag waar Betrokken Ondernemers zich mee bezig houdt. De stichting stimuleert al tien jaar maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de gemeente. Betrokken Ondernemers werd in 2009 opgericht door de Gemeente Breda, Rabobank Breda, VNO/NCW Brabant/Zeeland en NAC Breda. En vandaag de dag is het een organisatie met zo’n 150 aangesloten partners die werkt voor het gehele maatschappelijke veld in de gemeente Breda.

Hoe?

Stichting Betrokken Ondernemers - Samen voor Breda is actief als bemiddelaar tussen bedrijven die zich willen inzetten voor de stad, en maatschappelijke organisaties die de hulp goed kunnen gebruiken. Die hulp varieert van helpende handen van werknemers, tot het ter beschikking stellen van kennis, kunde en middelen. Daarnaast organiseert de stichting ook netwerkbijeenkomsten voor haar partners over onderwerpen zoals sociaal ondernemen, het terugdringen van afval, mantelzorg en verslavingen op de werkvloer.

Voor wie?

De stichting zet zich in voor het hele maatschappelijke veld binnen de gemeente Breda. De doelgroepen zijn dus uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking, ouderen, kinderen en nieuwe Nederlanders. Een bekend initiatief van Betrokken Ondernemers is de jaarlijkse verwenzorgweek: een week vol mooie en bijzondere activiteiten speciaal voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg.

Hoogtepunt
In de tien jaar dat Betrokken Ondernemers Breda bestaat, heeft de stichting al veel succes gehad. Maar het echte hoogtepunt was toch het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens NL Doet in 2017 waarbij zij, op uitnodiging van stichting Betrokken Ondernemers Breda en als beschermpaar van het Oranjefonds, tezamen met 130 vertegenwoordigers namens aangesloten partners, vrijwilligerswerk deden in Buurttuin Hoge Vught. 


Ga voor meer informatie naar www.betrokkenondernemersbreda.nl

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief