Verbazend makkelijke zege Zwart-Wit

  Hockey

SCHIEDAM/BREDA – Het zijn de weken waarin het verschil gemaakt kan worden voor de mannen van Zwart-Wit. De Bredase hockeyers leken dat als geen ander te beseffen. In Schiedam werd Asvion met 1-5 geklopt.


Het leek vooraf een lastige wedstrijd te worden. “Zwart-Wit heeft het hier traditioneel moeilijk”, zo vertelt coach Bart Neutkens. En dat zou deze zondag ook wel eens kunnen gebeuren. De Bredanaars deelden de eerste plaats samen met vijf andere teams. Allemaal hadden ze negen punten uit zes wedstrijden, zo ook tegenstander Asvion.

Bovendien kreeg Zwart-Wit er zondag nog een extra hobbel bij. “De wedstrijd werd een uur verlaat gespeeld”, vertelt Neutkens. “Vanwege het weer. Op het hoofdveld lagen plassen. Dan krijg je toch wat spanning. Gaat het wel door, of niet en hoe laat dan.”

Uiteindelijk werd er dus wel gespeeld en ging Zwart-Wit erop en erover. 5-0 bij rust, waarmee de wedstrijd gespeeld was. “We speelden goed in de controle, je ziet het team groeien. We maken echt stappen, vooral de jonge gasten.”

Meer dan de helft van het Zwart-Wit –team is jonger dan 20. Sjoerd van Dongen is een van de jonge spelers. De aanvaller was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. De 1-0 was er een uit het boekje, zo vertelt hij. “We trainen op het vrijspelen van de spitsen. Jesse kwam met een actie over de achterlijn, ik kwam achter mijn man vandaan en pushte hem in de lange hoek.”

Daarna volgden Jesse van Minden, Guido Groeneveld, Gijs Swaans en Sibren van Etten zijn voorbeeld. Na rust benutte Asvion een strafcorner. “Je weet dat zij anders uit de kleedkamer komen”, stelde Neutkens. “En voor ons bleek het toch lastig de concentratie vol te houden.”

Komende zondag speelt Zwart-Wit weer een topper als Leonidas op bezoek komt