De dames van Zwart-Wit kwamen tegen Derby niet verder dan 3-3 gelijkspel. foto Gert-Jan van Linschoten
De dames van Zwart-Wit kwamen tegen Derby niet verder dan 3-3 gelijkspel. foto Gert-Jan van Linschoten

Net geen punt tegen koploper

  Hockey

BREDA – De dames van Zwart-Wit zagen de hoop om een punt uit Oosterhout weg te slepen in de laatste minuut van de wedstrijd vervliegen. Koploper Warande wist nog net voor het laatste fluitsignaal uit een counter te scoren. “Het is erg zuur zo te verliezen”, aldus coach Sander Loermans.


Tot het rustsignaal was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Warande wat verzorgder spel vertoonde dan de uitspelende ploeg. “Wij speelde wat opportunistischer en zij probeerde meer te combineren. Warande had wel moeite met ons spel.”

Er werd vooral strijd geleverd op het middenveld en daar leek het Bredase team de slag te winnen. Toch wist geen van beide clubs in de eerste helft te scoren. “We kregen een strafcorner en Warande vier. Ik vond de beslissingen van de scheidsrechter soms wat discutabel”, zegt Loermans.

De grootste kans in de wedstrijd was voor dames van Zwart-Wit. Ongeveer twee minuten voor het eind van de wedstrijd wist de keepster van Warande een doelpoging knap tegen te houden.

Loermans: “Het was een prachtige redding. Daarna schakelde Warande snel over op een counter, waaruit ze anderhalve minuut voor het einde wisten te scoren. Dat is erg jammer, want er had meer in gezeten.”

De dames van Zwart-Wit kunnen ook volgende week weer flink aan de bak. Dan staat de wedstrijd tegen Alphen op het programma. “We komen in een aantal weken tijd drie teams uit de top van de ranglijst tegen. We moeten proberen toch ergens een puntje te pakken.”