Zwart-Wit vervalt in oude fouten

  Hockey

BREDA – Na een zwakke start leek Zwart-Wit zichzelf te hebben herpakt. Lange tijd deden de Bredase mannen mee om de toppositie in de eerste klasse. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop ging het mis. Zondag was DSHC te slim: 5-2.


“Een ontzettende deceptie”, stelt trainer/coach Bart Neutkens. “Een enorme teleurstelling voor de hele ploeg.” Neutkens komt woorden en uitdrukkingen te kort als hij het over de laatste twee wedstrijden voor de winterstop heeft. “Als je tien goals tegen krijgt in twee wedstrijden, terwijl je daarvoor acht wedstrijden soeverein wint. Daar zullen we even goed voor moeten gaan zitten.”

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand. Zwart-Wit creëerde legio kansen maar verzuimde ze te benutten. Een strafcorner, een strafbal, een bal op de lat, drie ballen van de lijn, DSHC werd achteruit gedreven. En daar ging het mis. De thuisploeg bleek een sluipmoordenaar, met een messcherpe counter kwam de ploeg op 2-0. “Maar toen we bij rust 2-2 stonden door doelpunten van Guido en Sjoerd dachten we het in de tweede helft wel goed te kunnen maken.”

Het tegendeel bleek waar. “We zijn in het mes gelopen”, stelt Neutkens. DSHC bleef achterover leunen, en Zwart-Wit wist geen antwoord op de counters. 5-2 was het resultaat. “Zij waren zeer efficiënt, wij vervielen in onze oude fouten en misten ook een over-mijn-lijkmentaliteit.”

Nu is het winterstop. “Dat is wel jammer. Anders hadden we het volgende week goed kunnen maken.” Neutkens en de spelers moeten nu maanden geduld hebben. Pas begin maart wordt er weer gehockeyd. “Nu eerst de sticks een paar weken aan de kant.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief