Zwart-Wit D1 verslaat topper Alliance

  Hockey

BREDA – Waar de dames van Zwart-Wit eerder dit seizoen weleens onnodig punten lieten liggen, verraste de ploeg zichzelf door de nummer twee van de competitie in eigen huis met 3-2 te verslaan.


“We hebben een mooie prestatie geleverd. Dat is vooral te danken aan het teamgevoel. Het is een verassende overwinning, maar we hebben er voor geknokt”, aldus coach Sander Loermans.

Zwart-Wit had de tactiek volledig aangepast aan Alliance. Zo probeerden de Bredase dames de club uit Heemstede te bestrijden. “Het middenveld was versterkt en we hadden geoefend op een variant van de strafcorner”, zegt Loermans.

Het bleek te werken. De eerste goal viel in de twintigste minuut uit een slecht weggewerkte strafcorner. Aanvoerster Jacolijn van Rijsewijk was attent en wist via de rebound te scoren, 1-0.

Loermans: “Daar hebben we op getraind. Het hele team moest bij een te nemen strafcorner alert zijn. De keepster van Alliance geeft nogal eens een rebound weg. Daar speelden we goed op in.”

Tot de rust kregen beide ploegen nog wat kansen, maar het bleef bij de 1-0 voorsprong van Zwart-Wit. In het tweede bedrijf was het weer na twintig minuten raak en wederom uit een strafcorner.

“Alliance geeft aan de linkerkant altijd veel ruimte weg. Zodoende is er meer tijd om te slaan. Nu was het Annedit Jas die een doelpunt maakte”, aldus de coach.

Tien minuten voor het eind van de wedstrijd lijken de kansen zicht tegen Zwart-Wit te keren. De ploeg uit Heemstede weet in een tijdsbestek van twee minuten twee keer te scoren:2-2.

“Dan wordt het lastig. Ik was even bang dat we het opgaven, want de druk werd steeds groter. Maar uiteindelijk kregen we nog een strafcorner en de keepster van Alliance stopte de bal verkeerd. Hierdoor kreeg Florentine Vermeer plotseling de bal en maakte ze het winnende doelpunt.”