Breda en Zwart-Wit kwamen elkaar zondag 21 maart tegen. foto Perry Roovers
Breda en Zwart-Wit kwamen elkaar zondag 21 maart tegen. foto Perry Roovers

Heren Breda blijven winnen

  Hockey

BREDA – Ook de vijfde wedstrijd van het nog prille seizoen is door de heren van Breda in winst omgezet. Uit bij Helmond werd het 0-2 dankzij twee rake strafcorners van Jorgen Kwinkelenberg.


De winst was niet zo vanzelfsprekend als de ranglijst deed vermoeden. Breda had in de eerste helft moeite met de thuisploeg die tactisch goed stond. Desalniettemin gingen de heren rusten bij een 0-1-voorsprong.

Na rust wist Breda meer druk op de Helmonders te zetten en ze zo terug te dringen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-2. “Ik denk dat we terecht gewonnen hebben”, aldus coach Remco van Wijk. “We zijn tevreden met de ‘nul’ achterin en we zijn weer wat wijzer geworden”, vervolgde hij.

Voor velen is Breda de gedoodverfde favoriet voor de titel in de Eersteklasse C. Van Wijk wil daar nog niet aan. “Natuurlijk is het niet gek dat wij bij de favorieten horen, want we zijn de laatste jaren telkens bovenin geëindigd, maar het is nog een lange competitie. Je hoeft maar drie, vier weken uit vorm te zijn en het gaat het mis.”

HC Breda gaat voorlopig in ieder geval alleen aan de leiding omdat concurrent HCAS tegen Goirle niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel. Hierdoor staat Breda twee punten los van zijn achtervolger.

De overige hockeyuitslagen:

Heren Overgangsklasse A
Push - Aeolus 2-0 

Heren Eersteklasse B
Zwart-Wit - Ring Pass 4-3

Dames Overgangsklasse B 
MOP - Breda 2-0
Bloemendaal - Push 0-1

Dames Eersteklasse B
Hudito - Zwart-Wit 3-3

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief