NAC strijdt tegen statistieken en PSV

  NAC

BREDA – NAC - PSV is vanavond een echte topper. De Bredanaars moeten echter wel de strijd aan met de statistieken en de ‘eeuwige’ landskampioen uit Eindhoven. Als Groningen punten morst bij Ajax en NAC wint, is het een week lang koploper in de eredivisie.


NAC tart dit, en ook al vorig seizoen, alle statistieken. De Bredanaars werden vorig jaar derde, en stegen daarmee ver boven de begroting uit. Daarmee zou NAC logisch gezien op zijn plek zijn rond plaats tien. Maar niets is zoals het lijkt in Breda, de laatste tijd.

Die wetenschap zal Robert Maaskant zich ook in zijn achterhoofd geprent hebben. De cijfers wijzen namelijk een heel andere kant op. NAC won de afgelopen seizoenen voor de competitie nooit van PSV. Voor de laatste overwinning op de landskampioen moet NAC terug naar 2001, toen het 2-0 werd. NAC moet het hebben van het vertrouwen in eigen kunnen. En dat zit wel goed, gezien de prestaties de afgelopen weken, en het feit dat NAC de meest productieve ploeg van de eredivisie is, mede dankzij de productiviteit van Amoah.

Kolkka
NAC kan in de wedstrijd tegen PSV geen beroep doen op Jonas Kolkka. De Fin keerde niet fit terug van de interland Finland – Rusland. Cairo is zijn vervanger. Ook kan Vallès Prat niet plaatsnemen op de bank. De Spanjaard is zeker zes weken uitgeschakeld met een spierblessure, waarmee zijn debuut wordt uitgesteld.

Staan
De wedstrijd NAC – PSV is de eerste wedstrijd waarbij een deel van de verbouwde B-side officieel staantribune is - met hangtafels inclusief bierglashouders. Doordat ook Vak-I, naast het uitvak, vol zit met NAC-supporters boekt NAC sowieso een bezoekersrecord van meer dan zeventienduizend toeschouwers.

Voorafgaand aan het duel, dat om 19.45 uur begint, neemt NAC afscheid van Ernie Brandts, die de club vorig seizoen naar de derde plaats leidde.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief