‘We worden hier niet nerveus van’

  NAC

BREDA – En weer konden de NAC-spelers een ereronde maken. PSV werd met 2-1 verslagen en NAC is in elk geval een week de trotse ranglijstaanvoerder van de eredivisie. Anthony Lurling blijft realistisch. “Als ik tien bier op heb zeg ik ook dat we kampioen worden.”


De succesreeks van NAC brengt de spelers niet het hoofd op hol. “Ik denk dat PSV gewoon kampioen wordt. We kijken meer naar clubs als Heerenveen, AZ en Feyenoord. Dat zijn onze concurrenten voor de eerste acht plaatsen. Dan is het leuk dat je elf punten voorsprong hebt op Feyenoord.”
“Laat ons maar enthousiast over het veld dartelen. Vorig jaar zei iedereen ook ‘dat houden ze niet vol’. Nu weer. We worden hier niet nerveus van, dat is ook het voordeel van de groep die we hebben, van allemaal jongens rond de dertig jaar oud. We hebben een ploeg die van iedereen kan winnen, maar ook van iedereen kan verliezen. Dat zag je tegen Willem II.”

Lurling is zelf het bewijs van een speler die zich niet gek laat maken. NAC kampioen? “Kampioen worden kan altijd. Daar lopen we ook niet voor weg. Wij willen elke wedstrijd winnen. Je stapt niet op het veld met de gedachte ‘een gelijkspel is ook goed’. We zien wel waar ons dat brengt. Het voordeel voor ons is dat al onze concurrenten Europees spelen. We hebben bijna geen internationals. Deze week hebben we met vijfentwintig man getraind.”

Lurling was – uiteraard - tevreden over de wedstrijd. “Ik vond dat we de eerste helft goed gevoetbald hadden. Dat we ook goede kansen hebben gehad. Kort voor rust hadden we eigenlijk de 2-0 moeten maken, toen Kwakman die aanval over veel schijven naast kopte.” Dat NAC PSV onder druk zette, dat verbaasde Lurling niks. “Ik vond dat we zelf ook goed speelden. Je weet dat je er op moet klappen. Bijna allemaal hebben de spelers van PSV de afgelopen weken twee interlands gespeeld. Ik denk dat zo’n Salcido meer in het vliegtuig heeft gezeten dan ik heb geslapen de afgelopen week.”