Maaskant: 'Terecht verloren'

  NAC

ROTTERDAM - Excuses waren best te vinden na de 4-0-nederlaag tegen Sparta. Veel afwezigen, omzettingen in het elftal en het uitvallen van Elshot tijdens de wedstrijd. Ook had NAC gewoon domme pech. Drie keer raakten de Bredanaars het vijandelijk aluminium. Toch sprak NAC-trainer Robert Maaskant van een terechte nederlaag.


“De eerste twintig minuten konden we aardig meedoen”, vond Maaskant. “We kregen net zoveel kansen als Sparta, maar zij speelden agressiever dan wij. En ze kregen de goals er makkelijk in.”

Met de 3-0-achterstand op het scorebord ging NAC de rust in. “Het klinkt misschien vreemd, maar ik had niet het idee dat de wedstrijd al gespeeld was”, legde Maaskant uit. Hij drukte de spelers in de rust op het hart dat ze voor elkaar moesten blijven vechten. “En dat deden ze ook”, verklaarde de NAC-trainer. “Maar na de 4-0 was het echt klaar. Het duurde heel lang tot het laatste fluitsignaal.”

Geen Amoah, Van der Leegte, Penders, Cairo en Reuser en tijdens de wedstrijd viel ook Elshot nog uit. Wie Maaskant het meest miste, kon hij niet zeggen. “Natuurlijk is Penders heel belangrijk, maar het gaat om het geheel”, benadrukte de 39-jarige oefenmeester.

Sparta-trainer Foeke Booy vond de 4-0 uiteraard ook terecht. “We waren het middenveld meester en de backs waren hun directe tegenstanders de baas. Ik vond dat we de 1-0 ook verdiend hebben. Sparta is veel kwaliteit kwijtgeraakt in vergelijking met het vorige seizoen (door vertrek van Emnes, Roberts en Boukhari, red.) We zijn nu een jonge ploeg in opbouw en leverden veel strijd en veel beleving. Dus ik ben blij met de zege en vooral met de manier waarop we die gehaald hebben”, aldus Booy.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief