Logo bredavandaag.nl
Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens
Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens

Sportdag in teken van gezond eten en gewicht (video)

  NAC

STEENAKKER - Ruim 900 leerlingen van verschillende basisscholen doen dinsdagochtend en -middag mee aan de interactieve sportdag op P5 naast het NAC-stadion.


Onder leiding van spelers van Jong-NAC en het eerste team van de voetbalclub konden leerlingen van groep 7 en 8 onder andere voetballen, hardlopen en deelnemen aan de shuttle run.

De dag, georganiseerd door Teamplay@NAC, staat in het teken van bewegen, activiteiten maar ook gezond eten. De sportdag vormt ook de aftrap voor de tweede helft van het seizoen van de NAC Junior Street League. “Kinderen kunnen zelfs hun BMI laten meten hier. Zo willen we ze bewust maken van gezond leven en bewegen, maar ook leren over hun vetpercentage door middel van het meten van de Body Mass Index”, zegt Ellis Bloem, coördinator bij de Junior Street League.

Alle clubs uit de Eredivisie zetten zich hiervoor in onder de noemer Scoren voor Gezondheid. “Met onze voorbeeldrol als voetballer kunnen wij kinderen vaak makkelijker bereiken dan bijvoorbeeld ouders of leerkrachten en daar maken we graag gebruik van!”, zegt Robbert Schilder, ambassadeur van de NAC Junior Street League.

“Wat is dat”, reageert een aantal leerlingen als er naar hun BMI wordt gevraagd. “Daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar we staan wel op de eerste plaats van de competitie” doelend op de voetbalcompetitie in de Junior Street League. Na een winterstop van een aantal maanden wordt die competitie tussen twaalf Bredase basisscholen op 16 maart aanstaande hervat.

Enthousiast gaan de 900 leerlingen van start als hun verteld is dat het niet alleen maar om serieus sporten gaat, maar vooral om ‘de fun’. “Deze sportdag is veel leuker dan een normale schoolsportdag”, vertellen leerlingen van basisschool de Kievitsloop. “er zijn veel meer leerlingen en leuke spelletjes die we kunnen doen.” En je hoeft geen NAC-fan te zijn om er aan mee te doen. “Ik ben niet echt fan van NAC”, zegt een leerling. “Waarom weet ik niet, maar dit vind ik wel leuk.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief