Logo bredavandaag.nl
NAC-fans lopen een protestmars tegen de combiregeling foto Serge Mouthaan
NAC-fans lopen een protestmars tegen de combiregeling foto Serge Mouthaan

Voetmars NAC-fans tegen verplicht busvervoer

  NAC

BREDA – Een groep van ruim 100 NAC-fans lopen dwars door de stad in een protestmars tegen de combiregeling. Gewapend met behoorlijk wat decibel aan beats, vuurwerk en veel gezang eisen ze zaterdag de aandacht voor het 'bederf' van hun voetbalbeleving.


Voorbijgangers kijken vragend om zich heen wanneer ze de stoet omringd door rook aan zien komen. De competitie is toch nog niet begonnen? Waarom lopen die supporters dan zo uitgedost op straat en wat doet die vrachtwagen met muziek voorop?

De buscombi, een gehate regeling voor veel NAC-fans, gaat ten koste van de voetbalbeleving, vindt Léon Deckers. Het bestuurslid van de stichting de Breda Loco’s is strijdbaar, maar ook realistisch.

“De combiregeling wordt puur uit organisatorisch en economisch oogpunt ingezet. Zo kunnen clubs op een goedkopere en makkelijkere manier uitsupporters ontvangen. Dan gaat het niet eens om risicowedstrijden. Ik ben niet in de veronderstelling dat we het tij kunnen keren, maar we laten weten dat het onze aandacht heeft.”, aldus Deckers.

De supporters zijn vanmiddag met het protest 'Slow Forward' gestart in café Beatrix in het Rat Verlegh stadion. Inmiddels zijn ze aanbeland bij café Boeimeer en gaan ze zo dadelijk richting Parkzicht om uiteindelijk te eindigen op de velden van Baronie waar vanmiddag de wedstrijd NAC-Valenciennes wordt gespeeld.

“Twee jaar geleden hebben we ook zo;n protest gehouden. Dat was net zo’n succes als vandaag”, zegt Deckers. “Bij elke kroeg komen er mensen bij en zo blijft de groep groeien. Het is ook vooral de bedoeling dat de sfeer goed is.”

De chauffeur van de vrachtwagen stopt de sleutels in het contact en maakt aanstalten te vertrekken. In de laadruimte heeft een dj zijn apparatuur opgesteld. Hij zwengelt de muziek aan; het sein om te gaan. De glazen bier worden geledigd en de stoet vervolgt zijn weg richting de wedstrijd. Deze keer zonder buscombi, maar gewoon te voetFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief