Logo bredavandaag.nl
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - oktober

  NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.
Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.


Net als vorig seizoen, is ook dit seizoen de uitwedstrijd tegen Roda JC een doelpuntrijke wedstrijd. Werden er vorig jaar in totaal zes doelpunten gescoord, dit jaar zijn het er maar liefst zeven. NAC verliest de wedstrijd echter wel, hoewel het verlies minder afgetekend is dan vorig seizoen: 4-3.

De twee thuiswedstrijden die de Bredase club deze maand speelt, worden allebei gewonnen. Op 16 oktober is NAC met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Excelsior. Twee weken later komt er weer een laagvlieger op bezoek. VVV-Venlo wordt, in de eerste helft al, moeiteloos met 3-1 opzij geschoven.

Begin oktober wordt bekend dat keeper Jelle ten Rouwelaar tot medio 2016 verbonden blijft aan NAC. Het huidige contract van de 30-jarige keeper loopt in 2013 af.

Eind oktober maakt de directie de jaarcijfers over 2010/2011 bekend. Hieruit blijkt dat de club afgelopen seizoen een verlies heeft gedraaid van 7,5 miljoen euro. Het eigen vermogen is gedaald naar min elf miljoen euro.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief