Logo bredavandaag.nl
NAC klopt Willem II met 4-0. foto Peter Visser
NAC klopt Willem II met 4-0. foto Peter Visser

Gaf NAC buur Willem II vier zetjes over de afgrond?

  NAC

BREDA - Leidt de wederopstanding van de één, tot de ondergang van de ander? Het zou zomaar kunnen. NAC won zondagmiddag met 4-0 van buurman Willem II. En daarmee gaf NAC wellicht wel de vier beslissende zetjes naar de eerste divisie.


Het eerste duwtje
Al na elf minuten in de eerste helft. Een handige Lurling versiert een vrije trap, Gudelj kopt in en Luijckx staat op de goede plek voor de 1-0. Het tekent het verschil tussen NAC en Willem II. De Bredanaars zijn geslepener, volwassener en hebben meer zelfvertrouwen. Af en toe op irritante lakse wijze. Iets te makkelijk dacht de thuisploeg de Tilburgers uit te spelen.

Tweede, derde en vierde zetje
De laatste achttien minuten waren voor Willem II desastreus. Eerst Seuntjens. Hij stond op de goede plek na een hoekschop van Buijs. Daarna was het Seuntjens die de bal bezorgde bij Hooi, die vervolgens geen genade had en de bal binnentikte. Na de 3-0 kon NAC niets meer overkomen. Het Bredase publiek ging er eens even goed voor zitten. De 4-0 vertrok bij Seuntjens ging via de maker van de 3-0, Hooi, naar Verbeek. Die haalde de trekker over.

NAC kijkt omhoog
Willem II moet nu vechten, worstelen en hopen op een kopie van de inhaalrace die NAC inzette bij de winterstop. Voor de Bredanaars maakt deze race dat ze omhoog kunnen kijken, met slechts vijf puntjes achterstand op nummer 7. Voor Willem II is het nu zo ver dat het zich hoogstens kan onttrekken aan rechtstreekse degradatie. En als dat lukt, mag je met recht spreken van een wonder. Zondagmiddag zag het daar niet naar uit.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief