NAC wint met 2-1 van PSV. foto Peter Visser
NAC wint met 2-1 van PSV. foto Peter Visser

NAC-fans uit de regio kunnen weer met de bus

  NAC

STEEANAKKER - Jarenlang was er een busverbinding voor NAC-fans uit de regio. Toen de subsidie wegviel, stopte die bus. Nu is ie terug. Van Bergen op Zoom tot Baarle-Nassau, NAC-fans kunnen voor vijf euro naar het Avondje.


Of naar een middagje NAC, natuurlijk. Acht routes met 45 opstapplaatsen heeft de TCR Group opgetuigd. Voor directeur John Hage is het optuigen van deze routes een logisch gevolg op de gesprekken die hij had met NAC. “Al brainstormend kwamen we hier op uit, nadat we eerder al voor busjes zorgden voor de jeugd op zaterdag.”

Hoe kan dat, vijf euro per retour? “We maken gebruik van een ticketsysteem dat we ook gebruiken voor concertreizen”, aldus Hage. “Je koopt vooraf een ticket en geeft aan waar je op wilt stappen. Is er nog geen opstapplaats bij je in de buurt, dan kun je daarom vragen.”

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een bepaalde route, rijdt TCR met een touringcar of een taxibusje. “We rijden dus alleen als er aanmeldingen zijn”, verduidelijkt hij. De eerste supporters liftten al mee naar de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en PSV. “75 tegen PSV.”

Hage denkt dat 500 busreizende NAC-fans realistisch is. “Dat moet mogelijk zijn met het aantal supporters op de tribune. Met zo’n aantal vind ik het een succes. Het grote voordeel is dat je lekker een biertje kunt drinken, geen parkeerplaats hoeft te zoeken of ander vervoer hoeft te regelen.”

De busjes vertrekken een half uur na de wedstrijd.