11 februari 2012, NAC verliest met 0-2 van Ajax. foto Peter Visser
11 februari 2012, NAC verliest met 0-2 van Ajax. foto Peter Visser

Gudelj: ‘Dit zijn de leukste wedstrijden’

  NAC

BREDA - Kan NAC de titelstrijd weer spannend maken? Zondagmiddag ontvangen de Bredanaars Ajax. Als de ploeg van Gudelj de drie punten in huis kan houden, kruipen PSV en Vitesse weer richting de koploper.


Het zou zomaar een extra motivatie kunnen zijn voor de Bredase middenmoter. Maar dat is het niet, stelt coach Nebojsa Gudelj op NAC.nl “De wedstrijd tegen Ajax zien wij los van het feit dat wij de titelstrijd eventueel spannender kunnen maken. Dit zijn natuurlijk wel de leukste wedstrijden. In een uitverkocht stadion tegen de koploper van de Eredivisie.”

De NAC-coach lijkt te kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie en kan daardoor kiezen. Ook Verbeek en Poepon, tegen Vitesse met blessures van het veld, zijn inzetbaars, evenals Tighadouini. Alleen Hadouir en Gilissen ontbreken. Buijs was vrijdag afwezig vanwege een griepje, maar is naar verwachting inzetbaar.

De Boer: ‘NAC moet er aan geloven
Ajax liep afgelopen weekend tegen een zeperd aan. In de Arena bleef het slechts 1-1 tegen Cambuur. Volgens coach De Boer lag dat aan de instelling van zijn spelers, stelt hij op Ajax.nl “Hoewel we uiteraard goed waren voorbereid op Cambuur waren de spelers wellicht toch iets minder gefocust dan anders. Dat sluipt er onbewust in. Op zulke momenten ben je dan telkens net een stap te laat.” Om vervolgens oorlogstaal uit te slaan:
“Het liefst wil je zo’n rotresultaat tegen Cambuur direct al de volgende dag herstellen. Helaas gaat dat niet, dus dan moet NAC er maar aan geloven.”

Gudelj: ‘We krijgen kansen’
Met een goede instelling, heeft Gudelj er vertrouwen in. “Ik verwacht dan ook dat mijn spelers net als tegen Vitesse er een echte wedstrijd van zullen maken”, zegt hij op de NAC-site. “Wedstrijden tegen deze sterke opponenten worden op momenten beslist. De kansen die we tegen Vitesse kregen, verwacht ik zondag weer. Dan is het zaak om messcherp te zijn.”

Het wordt overigens weer eens tijd voor een Bredase competitiezege op de Amsterdammers. De laatste keer dat NAC won was op 21 september 2003. Het werd toen 4-2.