foto Peter Visser
foto Peter Visser

Nieuwe voorzitter clubraad NAC wil geelzwart stadion

  NAC

BREDA - Saaiheid. Het is iets waar je NAC niet van kan beschuldigen. Scheuren in de tribunes, gaten in de verdediging en een trainer die na acht wedstrijden alweer op straat staat. Ook niet saai is de nieuwe voorzitter van de clubraad. Sjoerd van Fessem draagt het stokje namelijk over aan Sander Rademaker die vol ideeën zit over de club, de kleuren en haar mensen.


Gefeliciteerd met je nieuwe functie als voorzitter. Kwam het als een verrassing?
Sander Rademaker: “Dankjewel. Het kwam niet echt als een verrassing aangezien ik de enige kandidaat was en iedereen het intern al wist. Ik heb de afgelopen maanden al meegelopen met Sjoerd en langzaam ook wat taken van hem overgenomen. Daardoor kom ik nu goed beslagen ten ijs.”

Je treedt aan in roerige tijden.
“Bij NAC is inderdaad altijd wat te doen en gelukkig maar. Mijn doel is nu om de clubraad pro-actiever te laten opereren. Zo zijn we met de club aan het brainstormen hoe we het avondje NAC beter tot zijn recht kunnen laten komen. We willen verder ook het contact met de gemeente en de lokale driehoek uitbreiden."

Wat moet er anders aan het avondje NAC?
“Dingen kunnen altijd beter, daar zijn we nu over aan het brainstormen. Dat gaat soms over basisvoorzieningen, staat het bier bijvoorbeeld wel koud? Daarnaast zijn we ook bezig met grotere zaken. Zo is er het idee om het hele stadion geelzwart te maken.”

Wat zijn andere zaken die je wilt veranderen als voorzitter van de clubraad?
“We willen vooral de banden met de supporters aanhalen. Veel mensen hebben geen idee wat de clubraad allemaal doet, dat komt vooral door onszelf. We willen daarom ook meer naar buiten treden via social media.”

Wie zou jij graag als nieuwe hoofdtrainer van NAC zien?
“Je hoort nu de naam van Gertjan Verbeek rondzingen, dat is een goede. Een trainer die de wind eronder houdt en recht door zee is. Ludieke acties om hem over te halen naar Breda te komen? Nee, dat is meer iets voor Breda Loco’s.”

Wat vind je van de scheuren in de tribunes?
“Dat heeft me wel verrast, aangezien het stadion pas 18 jaar oud is. Daarover gaan we zeker nog wel vragen over stellen bij de leiding, met name over de veiligeheid.”

Dadelijk komt er nog een springverbod.
"Ik denk het niet. De meeste scheuren zaten bij de hoofdribune en niet bij vak B en G, hoogst opmerkelijk inderdaad."

Zie je eigenlijk nog een rol voor de clubraad om de relatie tussen vak B en G te verbeteren?
"De relatie kan altijd beter. Op de achtergrond zijn we altijd bezig om de onderlinge banden te verbeteren."

Nog een boodschap aan de selectie van NAC?
"Ze moeten het gewoon op het veld laten zien, want ze kunnen echt wel voetballen. Genoeg strijd laten zien, dan komt het echt wel goed."