Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

‘Moeten we een helm op naar NAC?’

  NAC

BREDA - NAC krijgt vooral ludieke reacties op het nieuws dat er scheurtjes in de tribune zitten. “De algemene gedachte is dat het wel los zal lopen”, stelt een woordvoerder van de club.


Het aantal mensen dat contact zoekt naar aanleiding van de publiciteit, is gering, de reacties vooral luchtig. Naast de opmerking over het dragen van een helm, refereren de reageerders aan een van de populaire acties tijdens wedstrijden: “‘Springen we te hard’ en ‘Mogen we nu niet meer springen?’”, aldus de woordvoerder.

Ook op de fansite B-Side Rats  vooral grappig bedoelde opmerkingen. ‘Ik leg in een scheur’ en ‘Scheuren in de beton zijn niet bepaald nodig, de supporters bij NAC hebben stuk voor stuk al een grote scheur genoeg.’ Op de Rat  verwijst een reageerder naar de mogelijke nieuwe trainer: ‘Mooi klusje voor Gertjan’, daarmee verwijzend naar de drang van Verbeek om zich overal mee te bemoeien én het feit dat hij een fervent klusser is.

Zowel de wethouder als NAC benadrukken dat de veiligheid van de supporters niet in het geding is. Een ingelaste informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad moet donderdag meer duidelijkheid geven over de oorzaak en de kosten van de oplossing. De gemeente Breda is eigenaar van het stadion. De kosten van het herstel worden in eerste instantie op 7 ton geschat.