Rutjes: ‘Wegsturen Seuntjens en Tighadouini weloverwogen’

  NAC

BREDA - Het wegsturen van Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini is een weloverwogen beslissing geweest. Dat zegt technisch-directeur Graeme Rutjes. “We zijn hierbij niet over een nacht ijs gegaan.”


Volgens Rutjes en trainer Eric Hellemons ontbreekt het de twee aan professionaliteit. “Ze zeggen dat het ze menens is, maar dat zie we niet, zowel op als naast het veld”, aldus de technisch directeur. Daarop kregen de twee dinsdagmorgen te horen dat ze hun zonden maar even thuis moesten over denken. “Laat de groep, maar even de groep, hebben we gezegd. Denk er maar over na.”

Rutjes wil niet ingaan op specifieke voorbeelden. “Het gaat onder meer om hoe je met elkaar omgaat, op het veld en daarbuiten.” Of de twee voor de wedstrijd tegen FC Utrecht aansluiten bij de selectie, is nog niet bekend. “Het vervolg van deze maatregel gaan Eric en ik deze middag bespreken.”

Behalve twee aanvallers op het juiste spoor zien te krijgen, krijgt Rutjes ook de afhandeling van de contracten met Alex Schalk en Kees Kwakman voor zijn kiezen. Hun afkoopsom zou ook op dit seizoen drukken. Volgens Rutjes is dat logisch. “Omdat we met hen dit seizoen een ontbindingsovereenkomst zijn overeengekomen.” Ook als ze vorig seizoen zouden zijn vertrokken op deze basis, zou dat het geval zijn, bevestigt hij. “Je kunt je geld maar een keer uitgeven.”

De technisch directeur benadrukt dat de spelers er ook voor hadden kunnen kiezen hun contract uit te zitten. “Dan betaal je de volle mep voor twee spelers die onder Nebo (Gudelj, red.) niet hadden gespeeld en dus in het tweede stonden, dat was het alternatief geweest.”