Peter Visser

Supporters Vak G blijven weg als protest tegen beleid van NAC

  NAC

BREDA - Supporters van NAC op vak G hebben aan het begin van de wedstrijd NAC-FC Utrecht een protestactie gehouden. De tribune van vak G bleef leeg en er werd een spandoek opgehangen met de tekst: "Zo ziet een tribune eruit in de Jupiler League."


Boze brief
In een brief die de actievoerders hebben rondgedeeld valt te lezen dat de actie is gericht op zowel het beleid als de spelers van NAC. "Jarenlang wanbeleid heeft ervoor gezorgd dat NAC nu staat waar het staat. Geen financiële middelen hebben er voor gezorgd dat NAC een selectie heeft met te weinig kwaliteit om simpel mee te draaien in de middenmoot van de eredivisie."

In de brief krijgen ook de spelers ervan langs. "NAC heeft een selectie vol met broodspelers zonder maar enige clubliefde, die teveel geld opstrijken voor hetgeen zij presteren", aldus de actievoerders.

NAC presteert dit seizoen benedenmaats. Afgelopen zaterdag werd kansloos verloren van Go Ahead Eagles. Extra pijnlijk was het dat oud-NAC-speler Alex Schalk een van de uitblinkers was en dat hij scoorde. Schalk was onder Nebojsa Gudelj veroordeeld tot Jong NAC en mocht weg. Zijn contract werd door NAC afgekocht, iets dat weer voor extra onrust zorgde.

Protocol
Woordvoerder Perry Hendriks van NAC zei vrijdag bekend te zijn met mogelijke acties. Volgens hem heeft de club een standaard protocol liggen voor dergelijke protesten. Hendriks zei verder dat een ludieke actie is toegestaan, maar dat de veiligheid in het stadion niet in het geding mag komen. Dit laatste blijkt nu niet het geval te zijn.

Sander Rademaker van de clubraad liet vrijdag weten sowieso tegen een protestactie te zijn. "De club is nu gebaat bij rust en onvoorwaardelijke steun, ik ben het dan ook niet eens met deze actie. We moeten de negatieve tendens juist doorbreken."

De actievoerders zijn van plan de tribune leeg te houden tot de 15e minuut.

 

Veel verdeeldheid over de actie. Rapportcijfer is vooralsnog onvoldoende. Het spel ook trouwens #NACutr— Fanzine De Rat (@FanzineDeRat) 29 november 2014

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief