NAC heeft zaterdag 29 november met 1-5 verloren van FC Utrecht.
NAC heeft zaterdag 29 november met 1-5 verloren van FC Utrecht. (Peter Visser)

NAC 'staat voor lul' en zeventiende na verlies tegen FC Utrecht

  NAC

BREDA - Opnieuw is het NAC niet gelukt om punten te halen in de Eredivisie. Ditmaal was FC Utrecht te sterk en verloren de Bredanaars met 1-5. Doordat directe concurrent Heracles wist te winnen, staat NAC nu op de zeventiende plaats. Dat de supporters ontevreden zijn is logisch. Tijdens de wedstrijd riepen zij om het vertrek van technisch-directeur Rutjes en bleef vak-G het eerste kwartier leeg.


Scherp begin
Hoewel NAC fel en scherp leek te beginnen, keek het na elf minuten al tegen een achterstand aan. Na balverlies van NAC, had Utrecht aan drie passes genoeg om de bal in het netje te leggen. Ruud Boymans was het eindstation en zorgde voor de 0-1 op het scorebord. NAC probeerde van alles daarna, maar de aanvallen eindigden steenvast met een voorzet die makkelijk kon worden uitverdedigd door de uitploeg.

Ook Jeffrey Sarpong kreeg dit na 35 minuten voetballen en twintig mislukte passes in de gaten en besloot eens uit te halen. Wat volgde was een schitterend afstandschot dat vanaf ruim 20 meter in de kruising vloog: 1-1. Het leek erop dat de ploegen met die tussenstand zouden pauzeren, maar in de blessuretijd scoorde Utrecht de 1-2. Edouard Duplan kreeg de bal panklaar terug van Boymans en schoot hard in de verre hoek binnen.

Dreun op dreun
Terwijl NAC nog aan het herstellen was van de dreun van de 1-2, kreeg het een nieuwe klap te verwerken. Door een miscommunicatie tussen Jelle ten Rouwelaar en Rémy Amieux kon Boymans zijn tweede van de avond maken. Moeilijk was het niet, want de spits schoot hem in een leeg doel binnen. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-4 en 1-5. Ten Rouwelaar kon een bal niet klemmen, waardoor Rubio Rubin kon scoren uit de rebound. Nacer Barazite bracht de eindstand op het bord. De supporters scandeerden massaal 'we staan voor lul'.

Vak-G blijft eerste kwartier dicht
Het eerste kwartier bleef Vak-G leeg in het Rat Verlegh Stadion. De supporters hadden overleg gehad en besloten dat het tijd was voor actie. Op een bericht dat onder de supporters werd verspreid stonden onder meer teksten als 'jarenlang wanbeleid heeft er voor gezorgd dat NAC nu staat waar het staat'. Ook was er commentaar op de samenstelling van de spelersgroep: 'NAC heeft een selectie vol met broodvoetballers zonder maar enige clubliefde, die teveel geld opstrijken voor hetgeen zij presteren'.

Bekijk de foto's van de nederlaag in het fotoalbum.