foto Peter Visser
foto Peter Visser

Volkskrant: Oud-NAC-speler Jens Janse verdachte matchfixing

  NAC

BREDA/AMSTERDAM - Oud-NAC-speler Jens Janse is volgens de Volkskrant sinds deze week officieel verdachte in een Italiaanse matchfixingzaak. Dat schrijft de krant in een verhaal over het regelen van wedstrijden bij Willem II.


Verdediger Jens Janse zou in april met Serie B-club Ternana tegen betaling hebben verloren van Catania, aldus de verslaggevers van de Volkskrant. Janse was in de periode dat Willem II betrokken zou zijn bij matchfixing actief voor de Tilburgers. Daarna verhuisde hij naar NAC, waar hij drie seizoenen onder contract stond. Zijn toenmalige Willem II-teamgenoot Sergio Zijler is in maart uit de selectie van het Roemeense Cluj gezet, weet het dagblad. Hij wordt verdacht van het gokken op voetbalwedstrijden. Tegenover de Volkskrant hebben  Zijler en Janse verklaard onschuldig te zijn.

De Volkskrant meldt vrijdag dat het matchfixing-schandaal bij Willem II groter zou zijn dan eerder werd aangenomen. Hoofdverdachte is volgens de krant Kargbo. Onderzoek van het dagblad zou hebben uitgewezen dat er bij nog tenminste vijf andere wedstrijden gerommeld zou zijn. Daarbij zou ook keeper Maikel Aerts (oud-RBC, oud-Feyenoord) betrokken zijn. Die ontkent.

De nieuwe wedstrijd waarbij gepoogd zou zijn de uitslag te manipuleren is een bekerduel van Willem II tegen Roda JC in 2008. Bij de eerdere verdachte wedstrijden stond ook het door Willem II verloren uitduel tegen NAC (4-0).