TitaNAC vaart uit naar Waalwijk voor treffen met RKC

  NAC

BREDA - Het is misschien wel de leukste combiregeling die er bestaat: met de boot naar een uitwedstrijd. Vanmiddag vaart de Zilvermeeuw 5 gevuld met NAC-supporters uit richting Waalwijk, waar de wedstrijd RKC - NAC op het programma staat. Tijdens de drie uur durende bootreis is er genoeg tijd voor bier, snacks en muziek op de zogenoemde ‘TitaNAC’.


Driehonderd NAC-supporters zetten om 15:00 uur voet aan boord van de boot. Tijdens de reis zal er gezorgd worden voor voldoende entertainment. Zo is op Fanzine De Rat te lezen dat er benedendeks ‘dampende beats’ uit de speakers zullen knallen en er bovendeks een breder scala aan genres wordt gedraaid.

Natuurlijk kan er tijdens zo’n boottocht ontzettend veel bier worden genuttigd, maar Breda Loco’s waarschuwt de supporters vooraf. “Kosten naar aanleiding van zattemans schade zoals kotsen en driftig op de ramen slaan, worden zoals gebruikelijk op de personen verhaald, zodat de Breda Loco’s hun geld kunnen uitgeven aan de zaken waarvoor de stichting in het leven is geroepen.” Ook als mensen dronken aankomen bij het stadion kan de stichting niets betekenen. “Word je bij het stadion door de plaatselijke politie beoordeeld als ‘te dronken om het stadion te mogen betreden’, dan vindt er geen restitutie plaats.”

076radio.nl doet live verslag vanaf de boot. “Zo zijn er interviews met de initiatiefnemers van het geheel en wordt er teruggekeken op 40 jaar Avondje NAC”, laat verslaggever Sander Waasdorp weten. Ook wordt er van 16:00 uur tot 18:00 uur genoeg sfeer van de boottocht in de radioshow gebracht. “Zo kunnen de thuisblijvers ook genieten van deze combi.” De radio-uitzending is hier te beluisteren.

De terugweg gaat niet via het water. De supporters worden met de bus weer netjes afgezet bij het Rat Verlegh Stadion. Breda Loco’s waarschuwt de bierdrinkende supporter nog even. “Dus zorg dat je je busnummer onthoudt!”

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief