NAC wint in de laatste tel met 1-0 van Helmond Sport door een goal van Kenny van der Weg.
NAC wint in de laatste tel met 1-0 van Helmond Sport door een goal van Kenny van der Weg. (Peter Visser)

Kenny van der Weg na late goal: ‘Dit is écht genieten’

  NAC

BREDA - Hoewel iedereen op de tribunes zich al had neergelegd bij puntverlies, waren er gisterenavond in ieder geval elf mannen die tot de laatste minuut door ploeterde om de overwinning binnen te halen voor NAC. In de allerlaatste seconde knalde Kenny van der Weg de bal tegen het net. “Het kwartje viel nu eindelijk eens onze kant op.”


De allerlaatste voorzet werd de zestien in geslingerd door Mats Seuntjens. Na een paar balcontacten kwam hij ineens richting Van der Weg. “Ik hoopte al dat hij bij mij zou komen”, vertelt hij met een lach op zijn gezicht. “Ik wist dat als ik hem goed zou aannemen, ik vol kon uithalen.” En dat gebeurde. Een enorme pegel zorgde ervoor dat het NAC-stadion ontplofte. “Dat is een geweldig gevoel. Het is prachtig als het stadion zó los gaat in de laatste minuut.”

Ook trainer Marinus Dijkhuizen was zeer tevreden met de drie punten. “Opluchting en blijdschap. Na de nederlaag tegen Jong Ajax hadden we een flinke tik gehad.” Ondanks het matige veldspel, vond hij de overwinning wel terecht. “We hebben bijna constante druk gehad. Daarnaast hebben we aanvullend gewisseld en risico genomen. Als hij dan in de laatste seconde valt is dat lekker.”

Dijkhuizen was niet te spreken over zijn collega Jan van Dijk, trainer van Helmond Sport. Van Dijk weigerde naar de persconferentie te komen. “Dat vind ik respectloos. Je bent te gast bij ons. Als je je dan zo gedraagt toon je je een slecht verliezer.” De trainen van Helmond zou ik geroepen hebben in de trant van ‘neem er maar een met de scheidsrechter’. Dijkhuizen: “Een slechte verliezer dus. Volgens mij heeft de scheidsrechter prima gefloten. Hij laat iets langer doorspelen dan de vier minuten extra tijd, maar dat had te maken met de blessure van een van hun spelers.”

Lees ook: Laatste tel goed voor drie punten

En later: Gaat Kenny van der Weg NAC verlaten?