NAC won thuis met 5-1 van Helmond Sport.
NAC won thuis met 5-1 van Helmond Sport. (Foto: Peter Visser)

Gaat koploper NAC er met de periodetitel vandoor? Morgen hangt het erom

  NAC

BREDA - NAC speelt aankomende vrijdag de negende wedstrijd van het seizoen tegen het Nijmeegse NEC. Op dit moment is de Bredase club koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor maakt de ploeg vrijdag kans om de periodetitel te veroveren. Hiermee plaatst het team zich automatisch voor de play-offs. 


Doordat NAC afgelopen weekend wist te winnen van Top Oss, maakt de ploeg kans om periodekampioen te worden. De Bredanaars wisten namelijk door de winst koploper van de ranglijst te worden.Van de acht wedstrijden die NAC dit seizoen al heeft gespeeld, heeft het team er zes gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Hierdoor staat de club met 19 punten op de eerste plek. Gevolgd door Cambuur en De Graafschap met 18 punten. Die laatste liet dit weekend punten liggen toen er gelijk gespeeld werd tegen Roda JC. 

Periodekampioen
Aankomende vrijdag speelt NAC in het Rat Verlegh Stadion de negende wedstrijd van het seizoen tegen NEC. Daarmee eindigt ook de eerste periode, wat betekent dat deze wedstrijd gaat om de periodetitel. Als NAC weet te winnen van NEC, die op een elfde plek staat, is de ploeg periodekampioen.

Mocht NAC qua punten gelijk komen te staan met Cambuur of de Graafschap, dan behalen ze waarschijnlijk niet de periodetitel. Dit komt doordat het doelsaldo van NAC lager ligt dan van de andere twee clubs. NAC heeft veertien doelpunten gemaakt en vijf tegen gekregen. Dit maakt dat het doelsaldo van de Bredase ploeg op negen ligt. Het doelsaldo van Cambuur is 14 en van De Graafschap 13. 

Play-offs
De periodekampioen ontvangt een Bronzen Kampioensschild, máár nog belangrijker: een ticket naar de Keuken Kampioen Play-Offs. Deze worden aan het einde van het seizoen gespeeld. Via de nacompetitie kan de ploeg promotie naar de Eredivisie afdwingen. Nog beter zou zijn als NAC aan het einde van het seizoen als eerste of tweede eindigt. Dan promoveert het Bredase team rechtstreeks naar de Eredivisie.