Afbeelding
Foto: Peter Visser

NAC wint overtuigend van MVV en plaatst zich voor halve finale play-offs

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs voor promotie. NAC won in Maastricht met ruime cijfers van MVV. Werd het thuis nog 1-0, in Limburg won NAC zaterdagavond met 1-4.

NAC begon zeer goed in Maastricht en nam nog voor rust flink afstand van de Limburgers. Dankzij goals van Elías Már Ómarsson, Sabir Agougil en Ezechiel Banzuzi stond het na 45 minuten al 0-3. Na rust deed MVV nog wel iets terug, maar meer dan een eretreffer zat er niet voor MVV. 

NAC hoopte rustig naar het laatste fluitsignaal te voetballen, maar dat gebeurde niet. Roy Kortsmit haalde Ruben van Bommel neer en de scheidsrechter gaf hem de rode kaart. Hyballa had geen wisselmomenten meer over, waardoor Jort van der Sande de handschoenen aan trok. Hij hield zijn doel schoon en NAC wist met tien man zelfs nog de 1-4 te maken. Invaller Charles-Jesaja Herrmann was de doelpuntenmaker.

NAC verzekerde zich vandaag van deelname aan de halve finale van de Play-Offs, waarin het Emmen treft. Aanstaande woensdag neemt NAC het in het eigen Rat Verlegh Stadion op tegen de Drentenaren. Zaterdag volgt de uitwedstrijd.