Logo bredavandaag.nl

Financiën komt Bredase AOW'ers tegemoet

  Nieuws

BREDA - Een maatregel van het ministerie van Financiën voorkomt dat Bredase AOW'ers honderden euro's aan extra gemeentelijke belastingen moeten gaan betalen. Dat zou het ongewenst effect zijn van koopkrachttoeslag voor deze groep.


AOW’ers in Breda kwamen door de koopkrachttoeslag van het rijk boven de norm voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Zij krijgen nu alsnog kwijtschelding van de Gemeente Breda. Anders zou deze groep mensen ineens honderden euro’s aan gemeentelijke belastingen moeten betalen.

Breda kaartte in juni de problematiek aan bij het ministerie van Financiën, naar aanleiding van klachten van burgers en vragen van de PvdA-fractie. Het ministerie verhoogt nu de norm voor deze groep AOW’ers zodat ze weer in aanmerking komen voor kwijtschelding.

In een brief van 1 september jongstleden laat de staatssecretaris van Financiën aan Breda weten dat hij dit knelpunt gaat wegnemen en dat de norm voor deze specifieke groep AOW’ers verhoogd wordt met precies het bedrag van € 21,59, de hoogte van de toeslag.

Ongeveer 120 aangehouden kwijtscheldingen worden hierdoor weer in behandeling genomen. Wethouder van Financiën Henk Snier is verheugd door deze reactie van het ministerie: “Ik ben blij dat we deze mensen nu gerust kunnen stellen. We zullen snel zorgen dat de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen voor deze groep alsnog wordt afgehandeld.”

Breda is niet de enige gemeente met dit probleem. Ook onder meer de VNG heeft dit probleem onder de aandacht gebracht van de minister.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief