Logo bredavandaag.nl

NHTV: Nu stap zetten naar universiteit

  Nieuws

BREDA - Koningin Beatrix heeft woensdagmiddag de verbouwde vestiging van de NHTV aan de Sibeliuslaan officieel heropend.


>> Fotoalbum opening
>> Koninklijke klap op hotelbel opent NHTV

Pas na een verloren rechtszaak van de buurt tegen de uitbreiding van het van oorsprong in 1963 gebouwde gebouw, kon de NHTV aan de slag met de verbouwing en modernisering van haar locatie aan de Sibeliuslaan. Inmiddels biedt de hogeschool aan de rand van het Mastbos plaats aan zo’n negenhonderd leerlingen, ongeveer vijfhonderd voor international hotelmanagement en rest voor International Real Estate and Facilitymanagement.

Uiterlijk was het pand al even klaar, maar dinsdag nog stonden de schilders te kwasten. Tweeënhalfjaar moesten studenten, die allemaal hun opleiding in het Engels volgen, tussen de verbouwingen laveren. Sinds dit schooljaar is het meeste af en kunnen de horecastudenten ervaring opdoen in hun eigen wijnbar, coffeecorner, of bierlokaal. En natuurlijk in het restaurant Sibelicious, waar ook buitenstaanders een hapje mogen komen eten.

Comissaris van de koningin Hanja May-Weggen en burgemeester Peter van der Velden van Breda, begeleiden de koningin tijdens haar bezoek aan de school. Zij hoorden waar de school heen wil, nu deze verbouwing een feit is.

Want met ambitie die bij het vernieuwde gebouw paste, sprak bestuursvoorzitter Hans Uijterwijk over de volgende stap die de school graag wil maken: naar die van Universiteit van Breda. “De NHTV ontwikkelt zich voortdurend, kiest voor academisering, internationalisering en excellentie als speerpunten van beleid."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief