‘Er wordt ook gelachen in de bajes’

  Nieuws

BREDA - De kerstkaart waarop gedetineerden van de Bredase gevangenis De Koepel in wintersportsetting staan, is gewoon een goede grap. Dat vindt Nico Epskamp, woordvoerder van Bonjo, de belangenorganisatie van gedetineerden.


“Sinds jaar en dag is het de gewoonte bij gevangenissen om een foto te maken met kerst. Die kunnen de gevangen dan opsturen naar hun familie. Nu hebben ze in Breda gekozen voor een poster met een winters tafereel. Dat is toch gewoon humor? Er wordt meteen weer moord en brand geschreeuwd door de media, maar ik vind het een goede grap”, zegt Epskamp.

“Alle gedetineerden zijn vrijwillig op de foto gegaan, het interesseert hen echt niets wat de rest van de wereld ervan denkt. Zij willen gewoon graag hun familie prettige feestdagen wensen. Het maakt toch niet uit of ze op een stoel zitten en op de foto gaan, of dat ze voor een skihut staan.”

Landelijke media melden dat het ministerie van Justitie minder blij is met de kerstkaartjesactie. Het is volgens het ministerie geen geslaagde actie en moet de gevangenis volgend jaar iets anders verzinnen.