Logo bredavandaag.nl
Q-Koorts Brabant
Q-Koorts Brabant

Epicentrum Q-koorts in Midden- en Noordoost-Brabant

  Nieuws

BREDA - De Q-koorts heerst voornamelijk in Midden- en Noordoost-Brabant. Ministers maken woensdagmiddag maatregelen tegen de koorts bekend.


Dinsdag lekte een Q-koorts-vlekkenkaart van het ministerie van Landbouw uit. Op deze kaart staan zo’n dertig besmette bedrijven in Brabant. De koorts heeft zich nu over bijna het hele land verspreid, met uitzondering van de meest westelijke provincies.

Minister Klink van Volksgezondheid wil alle dieren op besmette boerderijen afmaken. Woensdagmiddag om 16.30u is er een persconferentie waarin ministers Ab Klink en Gerda Verburg de maatregelen bekend maken.

De GGD vindt de berichtgeving over de Q-koorts overtrokken. Volgens een medewerkster zijn er pas 28 patiënten met de koorts in West-Brabant. "De media hebben niet op ons persbericht gewacht en geven nu een vertekend beeld", aldus de voorlichtster. De GGD komt woensdagmiddag met haar persbericht.

Rond Breda zijn er meldingen van Q-koorts in de buurt van Oud Gastel, in de grensstreek onder Breda tussen Rijsbergen en Chaam, bij Made en bij Drimmelen en in de omgeving van Waspik en Rijen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief