Logo bredavandaag.nl

Heemkundekring Op de Beek gered

  Nieuws

Heemkundekring Op De Beek heeft een nieuw onderkomen gevonden voor museum De Rijf. Dat maakte voorzitter Ad van Melis woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de kring bekend.


Door Carola Fox

Nadat maanden is gezocht naar een nieuwe behuizing voor het heemmuseum is in samenwerking met de gemeente Breda het pand Vijverstraat 3 (de voormalige bibliotheek Elckerlyc) gevonden. Van Melis is bijzonder vergenoegd met dit aanbod van de gemeente. “Het water stond ons aan de lippen. 1 mei aanstaande moeten we, in verband met een nieuw te bouwen zorgcentrum, verhuisd zijn uit ons huidige pand het oude gemeentehuis van Prinsenbeek aan de Markt."

Het bleek echter vreselijk moeilijk te zijn een geschikte behuizing voor het museum te vinden. "De tijd begon te dringen en de zorgen over het voortbestaan van het museum namen toe. Per 1 april kunnen we beginnen met verhuizen naar de Vijverstraat. Hier kunnen we eindelijk ook al onze objecten in 1 ruimte kwijt. Op dit moment staan onze spullen verspreid over 4 locaties in Prinsenbeek. Het is fijn alles nu te kunnen samenbrengen.”

De heemkundekring huurt het pand voorlopig voor 5 jaar voor een schappelijke prijs van de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief