Logo bredavandaag.nl
foto Nico Dijkstra
foto Nico Dijkstra

'Watertaxi' strandt door hevige regenval

  Nieuws

SPORTPARK – Een hoop problemen ontstonden donderdag in Breda tijdens en na de hevige regenval in Breda. Zo liep een viaduct aan de Generaal Mazeckstraat onder, waardoor het verkeer stremde. Alleen een taxi waagde de sprong in het diepe.


Tussen 10 uur en half 11 's avonds kwam Nick Dijkstra terug van zijn werk. Door de stortbuien schuilde hij onder het gewraakte viaduct onder de Zuidelijke Rondweg. “Na verloop van tijd stond de hele boel onder water. Auto's van een kant zagen dit en bleven op afstand, maar een taxi vanuit de andere richting besloot met een rotvaart door te rijden.”

Dat redde de chauffeur niet en hij kwam ongeveer halverwege de tunnel tot stilstand. De motor sloeg onmiddellijk af. “Omstanders hebben de taxi uit het water geduwd, maar starten heb ik hem niet meer zien doen. De chauffeur was wel zo vriendelijk om de heren van een vergoeding van 5 euro te voorzien”, aldus Dijkstra.

Volgens de politie was er sprake van een verhoogd aantal meldingen van wateroverlast. "Dan gaat het om ondergelopen kelders en andere laaggelegen ruimtes. Ook tunnels en viaducten stonden onder water. Er zijn zover bekend geen persoonlijke ongevallen bekend", aldus een woordvoerder van de politie.

(Heeft ook foto's van de door de hevige regenval veroorzaakte overlast? Mail uw foto's naar info@bredavandaag.nl en vertel wat u heeft gezien of meegemaakt.)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief