Logo bredavandaag.nl
De hoek van het Spanjaardsgat en de Adriaan van Bergenstraat.
De hoek van het Spanjaardsgat en de Adriaan van Bergenstraat. (Pepijn Nagtzaam)

Depla: 'Geen aangifte gedaan bij 'kraken' pand Adriaan van Bergenstraat, dus geen ontruiming'

  Nieuws

BREDA - Het pand op de Adriaan van Bergenstraat dat afgelopen week gekraakt zou zijn wordt goed in de gaten gehouden door de gemeente. Dat drukt burgemeester Paul Depla de VVD op het hart tijdens de commissievergadering bestuur donderdagavond.


Het was zijn eerste optreden in een commissie. Daarbij liet hij meteen zien dat hij zijn rol en gedachten goed weet te verwoorden richting de commissieleden. “Kraken is strafbaar, maar handhaving ligt bij politie en OM, niet bij mij”, was zijn eerste reactie op vragen van de VVD.

Die partij wilde namelijk dat het pand aan de Adriaan van Bergenstraat ontruimd wordt. “We zijn verbaasd dat het gekraakt is en dat de autoriteiten daar nog niets tegen hebben gedaan. Burgers hebben hun beklag gedaan, moet er dan niet ingegrepen worden”, vroeg Thierry Aartsen.

Depla wist te vertellen dat dat niet het geval is. De politie is in het pand geweest en heeft daar mensen aangetroffen, maar de eigenaar heeft geen aangifte gedaan, zegt de burgemeester. “En dat is wel nodig, het is zijn eigendom. We houden het in de gaten en als er overlast is zullen we handhaven. Maar die rol ligt eerst bij politie en OM. Ik kom pas in beeld als er sprake is van een grootscheepse ontruiming.”

De burgemeester gaf aan dat de wijkagent een oogje in het zeil houdt. "Het is ook goed dat we signalen ontvangen uit de buurt, dus bij overlast gaan we ook kijken wat we kunnen doen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief