Moerdijkbrug deze zomer gesloten: Geen treinverkeer | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
beeld YouTube
beeld YouTube
trein

Moerdijkbrug deze zomer gesloten: Geen treinverkeer

  Nieuws

BREDA - Er rijden geen treinen over de Moerdijkbrug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe van 25 juli tot en met vrijdag 11 augustus. Deze periode vervangt ProRail beide sporen op de brug.


Vorig jaar liet ProRail al weten dat het werk noodzakelijk is, omdat een deel van de spoorlassen op de brug niet voldoet. Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen in zijn geheel vervangen.

In 2003 is het spoor op de Moerdijkbrug vervangen en in 2014 en 2015 heeft de brug groot onderhoud gehad. “Helaas is gebleken dat dit zeer complexe onderhoudswerk niet juist is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers. Een totale vernieuwing is daarom noodzakelijk, om het risico op defecten en daardoor overlast in de toekomst te verkleinen”, aldus ProRail.

ProRail heeft met alle partijen gekozen voor deze 18-daagse buitendienststelling, omdat in de zomer minder reizigers en verladers hinder ondervinden. “Tot aan de vernieuwingswerkzaamheden controleren we het spoor iedere twee weken op defecten en indien noodzakelijk voeren we herstelwerkzaamheden uit in het weekend.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief