Leerlingen KBS Laurentius winnen internationale Poem Award 2017 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Leerlingen KBS Laurentius winnen internationale Poem Award 2017

  Nieuws

BREDA - Drie leerlingen van het KBS Laurentius in Breda zijn op zaterdag 13 mei uitgeroepen tot winnaars van de Poem Award 2017.


Kiki de Graaf, Sarah van Beek en Myrthe Belt uit groep 5 hebben samen de winnende gedichtenposter gemaakt, voor de internationale gedichten posterwedstrijd Poem Express. Het winnende ontwerp is ook te zien op de poster van de Nassaudag Breda.

Ook de Publieksprijs gaat naar een inzending uit Breda. Kelsey Haverhals en Phileine Dujardin uit groep 5 van De Burchtgaarde kregen met hun poster ‘Liefste Wasknijper’, de meeste stemmen van het publiek.

Ter voorbereiding op de Nassaudag Breda deden ruim driehonderd kinderen van verschillende basisscholen mee aan de Poem Express. Leerlingen uit groep 5 en 6 van De Burchtgaarde, KBS Laurentius en NBS Burgst deden mee met de workshops die in het kader van de Nassaudag werden gegeven. Zij lieten zich inspireren door de liefde en maakten gedichtenposters. Tijdens de Nassaudag op 5 juni worden alle posters geëxposeerd in de Grote Kerk. Daar zijn ze tot en met 8 juni te zien.

De Poem Award en de Publieksprijs werden in LantarenVenster in Rotterdam uitgereikt. Sinds 1992 hebben ontelbaar veel kinderen uit meer dan dertig landen meegedaan aan de Poem Express. Allemaal sturen zij gedichtenposters op in hun eigen taal. Aan de Poem Award 2017 deden meer dan 1.000 kinderen mee. De meest bijzondere gedichtenposters zijn opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Breda.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief