foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia krijgt grote oncologie-campus

  Nieuws

BREDA -  Er komt een oncologie-campus rond het Amphia-ziekenhuis, die 2500 banen oplevert, meldt BN DeStem. De initiatiefnemers BRON, Brabant Oncology, Campus richt zich op de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes, producten en voorlichting voor kankerpatiënten.


"Amphia is een groot algemeen ziekenhuis met oncologie als een van de zwaartepunten. Breda kent belangrijke hi-tech en farmaceutische bedrijven. Avans en NHTV hebben opleidingen waar we samen mee kunnen werken. En we hebben steun van de gemeente”, vertelt Wiebe Cnossen, van BRON aan de krant.

Volgens BN DeStem zijn de projecten breed. “Tumorbehandelingen met nanodeeltjes, tot toedienen van medicatie aan patiënten op basis van DNA-onderzoek en 3D-printen van tumormodellen of implantaten. Ook is er veel aandacht voor voorlichting aan patiënten, zowel over de behandeling als over de rol van bijvoorbeeld goede voeding”, aldus BN DeStem. Als het aan de initiatiefnemers ligt wordt het huidige Amphia-gebouw het kloppend hart van de oncologie-campus.

 

FOTOSERIES