Ontspannen voor het goede doel

  Politie

BREDA – Even met je benen omhoog. Dit is mogelijk op de bovenverdieping van restaurant Parc op de Grote Markt. Hier geven masseurs en masseuses in opleiding van voetreflexPlus massages voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar de Serious Request-actie van 3FM.


Tien bedden staan er in de cocktailruimte van restaurant Parc. De rust komt je tegemoet zodra je de ruimte inloopt. De bar boven is omgetoverd tot een donkere ontspanningsruimte. En er klinkt 'Spa en welness muziek' op de achtergrond.

Het is al de tweede dag dat de masseurs aan het werk zijn. “Gisteren was een goede dag. We hebben twaalfhonderd euro opgehaald.” Vandaag verwacht Lianne van Beek nog meer op te halen. “We hebben meer reserveringen dan gisteren. We verwachten de 2500 euro wel te halen.”

De klanten - en dus donateurs - boeken een arrangement waarbij naast de massage ook een ontbijt, koffie/gebak of lunch zit. Hiervoor zijn speciale gerechten gemaakt waarbij ingrediënten uit de ‘vluchtelingenlanden’ worden verwerkt.

Alle masseuses geven dezelfde massage. De voetreflex-werknemers en -studenten van de opleiding hebben een dag bij elkaar gezeten. “Hier hebben we een workshop gedaan en dezelfde massage geleerd. Deze geven wij nu ook”, vertelt Marga van Erp. De massage is een mix van Westerse en Chinese technieken.

De check ligt al klaar, alleen het bedrag moet er nog opgeschreven worden. De vrouwen wilde het geld op een originele wijze overhandigen door de mannen een massage te geven. “Dit was helaas te gevaarlijk volgens de organisatie. Als iemand vijf dagen niet eet en dan in totale ontspanning komt. Dan kan het nog wel eens verkeerd uitpakken.”

De actie stopt niet na het overhandigen van de check. Tot en met 31 januari kunnen mensen nog massages nemen, deze komen ook nog ten goede aan de Serious Request-actie.

Voor meer informatie kijk op:
www.voetreflexpit.nl
www.totalhealth.eu

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief