Logo bredavandaag.nl

Wilde politie-achtervolging door Breda

  Politie

BREDA - De politie hield dinsdag een 25-jarige man aan na wilde een achtervolging. Agenten wilden de inzittenden van een auto controleren aan de Europaweg, toen deze er met hoge snelheid vandoor ging. De man werd uiteindelijk in Breda aangehouden.


De politie zag dinsdag rond 01.15 uur een auto rijden op de Europaweg. De bestuurder draaide zijn hoofd bij het zien van de politieauto weg. De agenten besloten de auto en inzittenden te controleren. De bestuurder ging harder rijden en negeerde een rood stoplicht toen hij de Beneluxweg.

De bestuurder reed met snelheden van 160 km/u richting Breda en doofde de lichten van de auto. Onderweg kreeg de automobilist meerdere stoptekens en negeerde rode verkeerslichten. De politie ging met zwaailichten en sirenes achter de auto aan, die gestolen bleek te zijn.

De man verloor meerdere malen de macht over het stuur, reed tegen een wegafzetting aan, slingerde opzettelijk en reed tegen het verkeer in over de Nieuwe Kadijk. Hier moesten tegenliggers hem ontwijken.

Op de kruising tussen de Baliendijk en de Kapittelweg begon het voertuig te tollen en de agent achter het stuur van de politieauto kon een aanrijding niet meer voorkomen. De politieauto reed tegen de flank van de tollende auto. De bestuurder reed door. Nadat de politie de auto kort uit het zicht verloor werd het voertuig aangetroffen aan het Bijltje in de wijk Doornbos.

De politie ging op zoek naar de inzittenden van de auto. Hierbij werd onder meer een politiehond ingezet. Een 25-jarige man werd aangetroffen in de achtertuin van een woning in de Copernicusstraat. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De andere inzittende van de auto is niet meer aangetroffen.

De zwaar beschadigde auto is voor onderzoek in beslag genomen en weggetakeld. De auto was in de nacht van 12 op 13 oktober gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Van Brechtstraat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief