Logo bredavandaag.nl

Grote alcoholcontrole Lunetstraat

  Politie

TUINZIGT - Bij een alcoholcontrole aan de Lunetstraat zijn 24 mensen betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden er 589 automobilisten gecontroleerd.


De politie controleerde van maandagavond 20.00 uur tot dinsdagochtend 05.00 uur. Drie rijbewijzen werden bij de actie ingenomen. Zes personen waren beginnend bestuurder.

Een automobiliste werd aangehouden voor het negeren van het stopteken. Na diverse verkeersovertredingen (snelheid boven 100 km/u en negeren rode stoplichten) werd ze aangehouden. Ze bleek niet in het bezit van een rijbewijs en blies 385 ug/l. Ze kreeg proces-verbaal en haar auto werd in beslag genomen.

Een andere automobilist voldeed niet aan het stopteken en reed daarbij bijna een politieagent aan. Zijn ademanalyse leverde een uitslag van 585 ug/l op. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Een derde automobilist ging twee keer in de fout. Hij werd binnen 10 minuten na zijn eerste arrestatie weer achter het stuur betrapt. Deze verdachte had het opgelegd rijverbod aan zijn laars gelapt, wat hem een driedubbel proces-verbaal opleverde.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief