Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)
politiecontrole

Grootschalige handhavingsactie: Controle 17 panden

  Politie

BREDA – Een illegale smart-headshop ontdekt, inbeslagname van vier auto’s, het innen van belastingschulden, illegale bewoning en een grote hoeveelheid geld zijn onder meer het resultaat van een grootschalige handhavingsactie.


Gemeente, Politie en Belastingdienst hebben donderdag, verspreid over de stad, zeventien panden bezocht, variërend van cadeaushops, coffeeshops en bedrijven tot eetgelegenheden en cafés.

Bij de actie is één Fransman aangehouden met een grote hoeveelheid, sim-kaarten en autopapieren. Bovendien waren zijn identiteitspapieren niet in orde.

Verder zijn vier auto’s in beslag genomen, is vier keer een belastingschuld geïnd en werd één illegale smart-headshop aangetroffen. Bouw- en woningtoezicht constateerde twee keer een overtreding, drie keer was er sprake van illegale bewoning en één keer werd de milieuwet overtreden.

Circa 26 medewerkers van gemeente, politie, Belastingdienst en Vreemdelingendienst zijn in twee teams ’s middags en ’s avonds op pad geweest. Ook is bij de actie een drugshond ingeschakeld.
Het is de 7e integrale handhavingsactie die deze partners dit jaar in deze vorm houden