Logo bredavandaag.nl

Politie rolt bende ramkrakers op (video)

  Politie

BREDA/UTRECHT – Zeven mannen die ervan worden verdacht een ramkraak bij de MediaMarkt in Breda te hebben gepleegd, zijn opgepakt. Het gaat om een Utrechtse bende die nog veertien andere misdrijven zou hebben gepleegd. Dat meldt de politie.


In de nacht van 5 op 6 november 2010 reden vijf personen met een auto tegen de voordeur van de MediaMarkt aan het Kruisvoort. Door het gat konden ze naar binnen. In korte tijd werden dure fototoestellen en mobiele telefoons gestolen. De politie moest de daaropvolgende achtervolging op de A16 staken. De groep werd echter dezelfde nacht nog in Soest, waar ze een garagabox als uitvalsbasis zou hebben, opgepakt.

De groep wordt ervan verdacht dat zij door het hele land opereerde en ook eenmaal toesloeg in België. Ze wordt ervan verdacht dat zij op 18 oktober vorig jaar in Beverwijk een man beroofde van zijn auto. Deze auto werd enkele dagen later gebruikt als vluchtauto na een ramkraak op een elektronicazaak in Bodegraven. Hierbij gebruikten de daders een tweede gestolen auto. Weer enkele dagen later werd er een diefstal door middel van braak op een kledingzaak in Turnhout gepleegd.

Een garagebox in Soest vormde vermoedelijk de uitvalsbasis van de verdachten. Tevens diende deze garagebox als ‘onderkomen’ voor de gestolen auto. Op 6 november hield een arrestatieteam vijf vermoedelijke bendeleden aan bij deze garagebox.
Dat gebeurde toen zij terugkeerden van een ramkraak bij de MediaMarkt in Breda. Hier waren de daders met wederom een gestolen auto de winkel binnengereden. Tijdens hun aanhouding waren de verdachten in het bezit van een deel van de buit, die een totale waarde van zo’n 80.duizend euro had.

Op 7 december hield de politie nog twee verdachten aan. Een achtste verdachte die tijdens het onderzoek in beeld kwam, is nog voortvluchtig. Hij bevindt zich in het buitenland. Deze man zal worden aangehouden zodra hij voet op Nederlandse bodem zet.

Beveiligingscamera's legden vast hoe de daders te werk gingen. Vanaf 2.14 minuten is de kraak bij de MediaMarkt in Breda te zien.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief