Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Politie arresteert twee straatrovers

  Politie

CENTRUM - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 23-jarige inwoner van Etten-Leur en een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof aan de Hopmanstraat in Breda.


Rond 02:45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een straatroof, waarbij het slachtoffer was mishandeld door twee daders en een mobiele telefoon was buitgemaakt. Agenten gingen direct op zoek naar het tweetal.

Het signalement van de daders kwam overeen met een duo dat eerder op de avond al door agenten in het horecatoezicht was gecontroleerd, omdat zij zich vervelend gedroegen in het uitgaanscentrum van Breda. Daarbij waren hun persoonsgegevens genoteerd.

Een hondengeleider trof nabij het station in Breda twee mannen aan die aan het signalement van de rovers voldeden. Het bleek hetzelfde koppel van eerder op de avond te zijn. Nadat zij door een agent waren aangesproken, zette het tweetal het op een lopen en splitste zich op.

Samen met zijn politiehond Bronco ging de hondengeleider op zoek naar de twee verdachten. In een rietkraag aan de Delpratsingel ving de neus Bronco een reukspoor op en werd de 23-jarige verdachte, die zich in het hoge gras verborgen hield, gevonden. De hond zette daarbij zijn tanden in de linkerbovenarm van de Etten-Leurenaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht om zich te laten behandelen.

Ondertussen ging de zoektocht naar de tweede verdachte door en werden een aantal mogelijke verblijfplaatsen bezocht. Even later meldde de Bredanaar zich bij de politie en werd hij ingesloten in een politiecel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief