Logo bredavandaag.nl
hennepkwekerij

Actie Taskforce: 24 kilo hennep en 14 arrestaties

  Politie

BREDA - De Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit heeft deze week op 27 locaties in Breda en in 18 andere Brabantse gemeentes hennepacties uitgevoerd. 20 kwekerijen werden aangetroffen en op 12 locaties waren ook sporen van eerdere oogsten. Ruim 5.400 planten, 24 kilo hennep en 3 auto’s werden in beslaggenomen. 14 personen werden aangehouden.


In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedagen in Breda, Ulvenhout, Baarle-Nassau, Alphen, Zevenbergen, Steenbergen, Gilze, Dongen, Rijen, Tilburg, Oisterwijk, Eindhoven, Mariahout, Handel, Nuenen, Drunen, Helmond en Hilvarenbeek 20 kwekerijen en een drogerij ontmanteld.

Hierbij zijn in totaal ruim 5.400 hennepplanten en ruim 24 kilo hennep aangetroffen met een geschatte waarde van meer dan 543.000 euro. Ook heeft de politie 14 aanhoudingen verricht, is er een luchtdrukpistool aangetroffen en zijn 3 auto’s direct in beslag genomen. Omdat bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom is geconstateerd, zal de netbeheerder aangifte van stroomdiefstal doen en de geleden schade facturen, zo meldt de politie.

De invallen en controles passen in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren, zodat criminele verbanden eerder zichtbaar worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief