foto Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto
foto Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

Geenstijl ziet rellen bij Driesprong, politie Breda niet

Politie

DRIESPRONG – Het incident is bij de politie niet bekend. Ook kan de secretaris van buurthuis Toma in de Driesprong er niets over vertellen. Weblog Geenstijl.nl repte maandagmiddag van een schiet- en vechtpartij, waarbij ook Satudarah MC zou zijn betrokken. Bij de politie zijn die avond en nacht geen dergelijke meldingen binnengekomen, zo stelt een woordvoerder.

Geenstijl haalt een anonieme getuige en twee personen op Twitter aan, die bij het feest zouden zijn. Alleen een brand waarbij een VW Golf aan de Terschellingstraat uitbrandde, is de meest opmerkelijke gebeurtenis die plaats had in de Driesprong in de nacht van zaterdag op zondag.

Zaterdag begon ’s ochtends het Pesta Ullath, een driejaarlijks feest waarop duizenden Molukkers uit heel Nederland afkomen. Het vond plaats in een grote feesttent in de Wieringenstraat. Het festival was een benefietavond om geld op te halen voor het eiland Ullath bij de Molukken.

Van een vechtpartij tijdens het feest lijkt wel sprake. Het PABAN-bestuur van 'Persatuan Anak-anak Beilohy Amalatu di Nederland', ook wel de vereniging voor Ullathnesen in Nederland, veroordeelt op Facebook de ongeregeldheden die plaatsvonden. “Na een positief dagprogramma, hebben er tijdens het avondprogramma helaas wat ongeregeldheden plaatsgevonden. Het PABAN Bestuur is zeer teleurgesteld over de ontstane situatie en spreekt haar afkeuring hier over uit. Op dit moment zijn wij in samenwerking met vertegenwoordigers van de werkgroep Tali Persaudaraan in gesprek om de juiste stappen te ondernemen zodat de veroorzakers van de eerder beschreven ongeregeldheden ter verantwoording kunnen worden geroepen”, aldus PABAN-bestuur.

De politie laat desgevraagd weten niet bekend te zijn met de vermeende vechtpartij. “Dan hebben ze waarschijnlijk niet de politie gebeld. Alleen de autobrand is bekend.”

Het PABAN-bestuur was maandag niet meer bereikbaar voor meer uitleg. Ook de wijkraad Driesprong was onbereikbaar.