Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Dronken man aangehouden dankzij oplettende getuigen

  Politie

BREDA - De politie heeft op woensdag 15 mei rond 20.00 uur een 54-jarige man uit Breda aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Dit gebeurde in de Lodewijk Roelandtstraat.


Getuigen hadden gemeld dat de man vlak voor de rotonde op de Doornboslaan/Molstraat bijna twee oudere voetgangers had aangereden. De oudere mensen wisten echter net te voorkomen dat ze werden geraakt. De bestuurder van de auto zou vervolgens even verderop tegen een lantaarnpaal zijn gereden. De getuigen zagen dat de automobilist daarna weer verder reed en hoe hij zijn auto in de Lodewijk Roelandtstraat tot stilstand bracht. De omstanders zorgden ervoor dat de Bredanaar er niet vandoor kon gaan en wisten zijn rijbewijs af te pakken.

De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken (1185 ug/l). Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, mocht de 54-jarige weer naar huis.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief