Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Krabbende en spugende Bredase (22) slaat agente in gezicht

  Politie

CENTRUM - Een 22-jarige Bredase is aangehouden voor de mishandeling van een agente in het Bredase uitgaanscentrum. De vrouw wordt ervan verdacht de agente in haar gezicht te hebben geslagen.


De Bredase bemoeide zich met de arrestatie van haar 31-jarige vriend uit Breda die op dat moment werd gearresteerd omdat hij op de Havermarkt een 27-jarige Amsterdammer een kopstoot zou hebben gegeven. Er werden afgelopen nacht in totaal acht verdachten aangehouden in het uitgaanscentrum.

Agenten belast met het horecatoezicht zagen zondag 8 juni rond 04.25 uur dat op de Havermarkt een opstootje ontstond waarbij een man zijn tegenstander een kopstoot gaf. Agenten liepen op de vechtersbazen af om beide partijen te scheiden. De man die de kopstoot had gekregen en een bebloede lip had opgelopen, bleef echter de confrontatie zoeken met zijn belager waarop besloten werd om hem ook aan te houden.

De man die de kopstoot had gegeven was al doorgelopen naar het Kasteelplein. Tijdens zijn aanhouding kwam zijn vriendin op de agenten af. Zij bemoeide zich met de arrestatie en riep dat hij niets gedaan had. Ze probeerde dicht bij haar vriend te komen en sloeg daarbij een agente in het gezicht. Tijdens het tumult kwamen beiden ten val. Met hulp van collega's werd de agressieve vrouw, die krabde, spuugde en schoppende bewegingen maakte onder controle gebracht en aangehouden.

Tijdens de horecadienst werden nog vijf verdachten aangehouden ter zake vandalisme(1) verstoren van de openbare orde (1) , geen ID-bewijs (1) en mishandeling (2)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief